TR / ENG

OM CARE FOR OTHERS

Care For Others er en nødhjælpsorganisation, som blev stiftet i april 2013. Care For Others har til formål at hjælpe undertrykte folk rundt omkring i verden, som lever under dårlige forhold. Disse dårlige forhold kan være forsaget af borgerkrig, fattigdom eller naturkatastrofer. Care For Others består af frivillige medlemmer, som med deres hjælp bidrager til en bedre tilværelse for folk i nød. Medlemmerne af foreningen Care For Others er alle uddannede mennesker, som strækker sig fra erhvervsuddannelser til universitetsuddannelser.

Care For Others’ vision er at arbejde globalt og at forsøge at hjælpe børn, unge og voksne som lider under sult, sygdomme og krig.

 

FORMÅLET MED CFO

Hver dag året rundt er der folk i verden, der har behov for nødhjælp. Nødhjælpen kan være et vigtigt element for at få deres dagligdag til at fungere. Nødhjælpen kan opdeles i forskellige kategorier. Der kan opstå en katastrofe, hvor en hurtig og effektiv nødhjælp er nødvendig. Et andet eksempel er den langsigtede nødhjælp, hvor for eksempel en krig er opstået, og konflikten stækker sig over en længere periode. Det kan også være en humanitær katastrofe, hvor fattigdom har ramt et område. Care For Others vil gå ind og bidrage med den langsigtede nødhjælp, hvor vi ser langsigtet imod den bedst mulige løsning.

Lige nu er der stor fokus på nødhjælp til de syriske flygtninge i både Tyrkiet, Egypten og Syrien.

 

“I foråret 2011 begyndte konflikten i Syrien, som senere udviklede sig til en borgerkrig. Krigen har resulteret i, at mange er blevet fordrevet fra deres hjem. Folk sover på gaden, i telte eller i små betonhuse. Der er blevet vendt op og ned på deres hverdag, og mange børn, som har været de mest udsatte i denne konflikt, har mistet enten deres mor eller far. Eller begge. Det er en barsk tilstand, som er svær at beskrive, hvis ikke man selv har oplevet den. Når man ser i børnenes øjne, vil man i et bliksekund se, at de har været igennem hårde tider. Deres øjne fortæller en grusom historie.

For hver dag der gik, kunne man i diverse medier se, at konflikten blev værre, så jeg valgte i februar 2013 at rejse til Tyrkiet sammen med en nødhjælpsorganisation for at hjælpe de flygtninge, som var fordrevet fra deres hjem. Jeg besøgte forskellige flygtningelejre og kunne endeligt sætte mig ind i deres situation. De levede under svære vilkår og med en hverdag, der var fuld af bekymring og angst. Mens jeg var derovre, kunne jeg ikke holde op med at tænke over, hvor stor en verden til forskel, der er på at leve et sted, hvor der er fred og på at leve et sted hvor der er konstant konflikt, død og ødelæggelse.

Den 13. april 2013 valgte jeg og andre frivillige at stifte en nødhjælpsorganisation op, Care For Others. En forening, der har til formål at hjælpe dem, som har brug for det.”

Magdi Nassereddin, Formand CFO