ARTIKEL

Et kig tilbage på pandemien i Gaza og Syrien

Bliv MedlemDel
AF

Care For Others

April 5, 2022

Vi var alle berørte af den omfattende lockdown i forbindelse med coronapandemien, der satte en pause for vores uddannelser, arbejde, sociale liv m.m. Det var dog ikke alle lande, der havde adgang hjælpepakker og sikret løn.

Klargøring af hjælpepakker til familier påvirket af coronapandemien i Gaza.

Mens mange i Danamark mistede nære og kære til COVID-19, så var de fleste af os psykisk ramt. Den samfundsmæssige omvæltning, ændret hverdag og selvisolering bidrog alle til, at mange led en psykisk nedgang under den store nedlukning.

Selvom befolkningen i Danmark led under pandemien, så var der lande, der ikke havde den samme økonomiske sikkerhed og befolkningsoplysende arbejde, som vi har i Danmark. Gaza og Syrien var to land, ud af mange, som ligeledes blev berørt af pandemien, hvor begge lande i forvejen var svagt stillet. Gaza har en befolkning på 1.8 millioner og er på størrelse med Mors. Området er desuden mens Syrien befandt sig under en blodig borgerkrig. Vi etablerede derfor hurtigt en forbyggende indsats i begge lande, for at både komme under pandemien, men også hjælpe de berørte.

Informationsmøde om COVID-19 i Syrien.

Kampen mod Corona

Gennem vores mangeårige lokale samarbejdspartnere i både Gaza og Syrien, fik vi hurtigt afstemt, hvor vi skulle lægge vores indsats. Vi lagde stor fokus på oplysende arbejde, så familier blev bevidste om COVID-19 og de nødvendige foranstaltninger, der skal igangsættes i forebyggelsen mod virussen. Den næste fase var at bibringe nødvendige remedier i bekæmpelse af virussen, såsom sprit og ansigtsmasker. Til sidst var mange mennesker ramt af lockdown og stod derfor økonomisk svagt, da de havde mistet deres arbejde. Vi arbejdede derfor på at nå ud til dem, med essentielle fødevare, så de stod bedre stillet.

NYHEDSBREV

Få de seneste nyheder
direkte i din indbakke